به نام خدا

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش‌های خبری ایرنا، در سال‌های اخیر در زمینه شادی و نشاط اجتماعی و اهمیت آن در جامعه تحقیقات متعددی صورت گرفته است. نتایج و یافته‌های اغلب این پژوهش‌ها بیانگر این است که خواسته‌های فطری و نیازهای روانی نقش مهمی در سلامت فرد و جامعه داشته و می‌تواند در فراهم کردن زمینه‌های توسعه جامعه نقش قابل توجهی داشته باشد.

بر همین اساس، از سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد سازمان ملل برای تعیین سطح توسعه‌یافتگی کشورها عواملی نظیر شادی و نشاط، امید به آینده، خشنودی و رضایت مندی را مورد توجه قرار داده است.

ایران نیز غافل از این مساله نبوده و در موارد متعدد به این مساله توجه کرده است. یکی از این موارد  بند «ب» ماده ۹۷ برنامه چهارم توسعه است که به صورت صریح دولت را مکلف کرده تا به منظور پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی نسبت به تهیه طرح جامعی برای بسط و گسترش روحیه نشاط، شادابی، امیدواری، اعتماد اجتماعی، تعمیق ارزش‌های دینی و هنجارهای اجتماعی اقدام نماید.

بعلاوه، اهمیت اثر این موضوع بر دیگر مسائل جامعه، از قبیل پرخاشگری، خشونت، دعواها و نزاع‌ها می‌گذارد تا جایی است که  بارها « سعید نمکی»، وزیر بهداشت از کمبود سطح شادی و نشاط اجتماعی در جامعه خبر داده و خواستار سیاست گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی جهت افزایش میزان نشاط اجتماعی شده است.

وی چندی پیش در یکی  از سخنرانی‌های خود عنوان کرد: سال‌ها است که کارشناسان و روانشناسان از لزوم شاد ساختن جامعه برای کاهش آسیب‌های روانی سخن می‌گویند. با این حال، گویی مسوولان و دست اندرکاران همچنان نیازی به فراهم ساختن بسترهای شادی برای مردم نمی بینند. این در حالی است که شادی نه تنها حق تک تک شهروندان جامعه محسوب می‌شود، بلکه نیازی برای سلامت فردی و جمعی و اقتضای حرکت رو به جلوی کشور در مسیر توسعه است.


 

منبع:irna.ir